Чим корисно пиво і навіщо його п'ють спортсмени після матчів?

Чим корисно пиво?

Помірне споживання пива не тільки не шкодить організму, але і може принести йому користь. У невеликих дозах і на нерегулярній основі воно позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи, може стати профілактикою цукрового діабету. Однак зловживати їм, як і будь-яким іншим алкоголем, абсолютно точно не варто.

Пиво допомагає відновитися після тривалих і серйозних фізичних навантажень. Наприклад, Гус Хіддінк, ставши головним тренером збірної Росії в 2006 році, приніс цю традицію з Європи. На велоперегонах, таких як Тур де Франс і Джиро д'Італія, гонщики п'ють пиво після довгих марафонських етапів для відновлення сил.

Зміст кремнію в пиві сприяє зміцненню зубів і кісток і навіть допомагає позбутися від остеопорозу, при якому кістки стоншуються і стають дуже крихкими. Найбільше кремнію в пиві з додаванням ячменю і хмелю, а в безалкогольних сортах його зовсім мало. Тому літнім людям також іноді буде корисно випити келих пива, адже з віком кістки стають крихкими і найбільш схильні до переломів.

Крім того, в пиві містяться поліфеноли - потужні антиоксиданти, здатні запобігати появі онкологічних захворювань. А флавоноїди, які становлять близько 60% поліфенолів, уповільнюють процеси старіння, знижують ризик виникнення деменції і хвороби Паркінсона.